fredag 22 april 2011

Långfredag på Sagerska och tredje gången gillt för (S)

Tredje gången gillt? Nja, det är i alla fall tredje opinionsundersökning på raken som (S) går framåt och skillnaderna mellan blocken minskar. Man skulle, om man känner sig positiv, säga att det är en liten trend.

Och just positiv, just självförtroende är nog rätt sinnesstämning att beskriva känslorna inom partiet. Detta tydliggör också Carin Jämtin i en kommentar till SVD. Den interna känslan jag har är att vi är fyllda av vår och en idé om att ett annat Sverige måste till, Reinfeldts duger inte.

32,1 % är dock ingen siffra att vara nöjd över. Målsättningen är betydligt högre än så och jag tror den kommer öka i takt med att politiken på punkt efter punkt tydliggörs. På motsvarande sätt gör Alliansen oss en tjänst med den uppenbara idéfattigdomen de uppvisar, ingen regering blir omvald på att vara enbart en god förvaltare. Det är dessutom en samhällsfara att vara så passiv och för alla utmaningar och samhällsproblem enbart komma med en enda lösning, jobbskatteavdraget.

Framför oss väntar påskuppropet, vår egen vårbudget, första maj och omvalet i Örebro och Västra Götaland. Ska man våga sig på att redan nu säga att den positiva trenden kommer fortsätta? Underbara dagar framför oss! Långfredag och med verkligheten som sinnesbild så är den nog extra lång inne på Sagerska palatset.

Andra bloggar: Kent Persson om att den politiska utvecklingen aldrig får avstanna, Tokmoderaten och Thomas Böhlmark om en långfredags lidande, Peter Andersson om dagens opinionsmätning, Johan Westerholm om en ledarredaktion full av bimbos, Peter Johansson om långfredag och tråkfredag, Sossemor om Håkan Juholts debattartikel, Ann – Sofie om att Juholt spelar på en planhalva som Reinfeldt inte behärskar, Claes Krantz om lite Joholt och Borg, Christian undrar vem som tänker på knyttet, Johan Westerholm levererar tips från coachen och jag kan inte låta bli att följa Tokmoderatens serie om livet som SOS – operatör.

2 kommentarer:

  1. Reinfeldt med familj är på Kanarieöarna.

    SvaraRadera
  2. Läs min

    http://fredrik.vartsollentuna.se/2011/04/22/novus-ger-nytt-solljus-over-vartrotta-opinionstorstande-sjalar/

    SvaraRadera