måndag 1 augusti 2011

KD på Pride men något HBT-parti är man inte..

Fotomontage: Alliansfritt Sverige
Alla i Alliansregeringen har sin hjärtefråga. Folkpartiet har skolan, Centerpartiet miljön eller typ kanske något oklart förresten, Moderaterna har skatterna och Kristdemokraterna andra människors sexliv och val av levnadssätt.
Ett splittrat KD ska nu aktivt delta på Pridefestivalen och som någon skrev med en viss humoristisk ton, det är första gången KD har stånd på Prideveckan. Och Maud Olofsson sa i höstas att hon aldrig sätter sig i en regering med ett kommunistparti (menade (V) såklart) men ett homofientligt parti går tydligen alldeles utmärkt. KD:s Prideblogg är, om man ska hårddra det, typ som om SD skulle starta en ramadanblogg.
Caroline Szyber ska väl ändå ha credd som nu drar KD i Stockholm först men som parti som helhet är KD inget alternativ för någon som vill ha en pragmatisk HBT – politik. Det räcker att titta på vad hennes företroendevalda partivänner på höga poster har att säga:
Inför förra året motiverade riksdagsledamoten Lennart Sacradéus skälen till att KD inte vill vara med på Pride på följande sätt:
Den behandling som Göran Hägglund utsattes för när han medverkade vid partiledardebatten 2006, med burop och glåpord, är inget som jag vill utsättas för. Att bli behandlad med respekt trots att man har avvikande åsikter gäller åt båda håll.”
Samma man anser för övrigt att samkönade äktenskap leder till såväl utbredd pedofili och tidelag.
En annan partikompis till Szyber är riksdagskvinnan Anneli Enochsson som på sin blogg sammanfattar Pridefestivalen på följande sätt:
 ”Jag tycker INTE det är ok att sprida löspenisar och fylla stan med ekivoka budskap...och att alla Stockholms flaggstänger flaggar med RFSL flagga. Jag tycker INTE heller det är ok att skattepengar går till att sponsra Pride och på detta sätt hylla dekadansen som följer i Prides spår”
Och hon fortsätter..
”Ja, på Pride är det iallfall uppenbart...att min "folkgrupp" den får man hata...och allra mest vi som vill sätta familjen främst och vill att äktenskapet är mellan EN man och EN kvinna!”
Szyber har också en partiordörande och…
"Han slåss för kärnfamiljen och ”verklighetens folk”, och vill helst inte att homosexuella par ska skaffa barn" - så sammanfattar Dagens Nyheter Kristdemokraternas partiordförande, tillika passiv socialminister, Göran Hägglund”
Men lycka till under Prideveckan Caroline Szyber! Och tack till Alliansfritt Sverige, denna härliga kunskapsbank som jag snott citaten ifrån.

Martin Moberg på ämnet!
Andra bloggar: Ola om att företagen pinkar i sängen och klagar, Mikael Persson om sjuka företagare och pensioner, Bengt Held om vilka som är för HBT – reformer, Sofia Modigh (KD) tillhör en av de som ska arbeta under Pride, Pridebloggen om dag ett, Tofflan om invigningstalarna på Pride,    
Media: Dn1, DN2, DN3, DN4, DN5, QX1, QX2, SVD1, SVD2, SVD3, SVD4, SVD5, EXPR1, SVT1, SVT2, SVT3,      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar